Gilles Demeurisse

Gilles Demeurisse staat sedert oktober 2020 aan het muzikale roer van de JET Mini Band en JET Junior Band.

Laten we even kennismaken ...

Gilles begon zijn muzikale carrière op bugel aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Izegem. Even later maakte hij de overstap naar euphonium en trok hij naar het Kunsthumaniora te Gent om er te studeren bij Geert Verschaeve.

Na deze middelbare studies zette Gilles zijn muzikale opleiding verder aan het Lemmensinstituur te Leuven bij Nick Ost en later aan het KASK conservatorium Gent bij Frank Vantroyen waar hij in 2016 zijn masterdiploma behaalde 'maxima cum laude'.​

In 2011 werd hij laureaat bij de Dexia Classics-wedstrijd en in 2015 had hij de unieke kans om als solist op te treden in de Royal Albert Hall (Londen) nadat hij de London Grand Prize Virtuoso had gewonnen.
Tijdens het nationaal brassband kampioenschap in 2019 werd hij uitgeroepen tot beste solist in de eerste afdeling. Daarnaast is Gilles solo-euphonium van een van de oudste fanfares in Vlaanderen: de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem (°1806), waar hij ook het jeugdorkest 'Euphonia' dirigeert. 

Daarnaast is hij speelt hij regelmatig bij orkesten als de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht en Marine en de Vlaamse Opera.​

Sinds 2021 is Gilles ook Performance Artist voor Sterling Musical Instruments.